به عشق فیزیک

از کوارک‌ تا کیهان‌، همراه با مطالب و مقالات جذاب علمی - آموزشی - ترویجی

به عشق فیزیک

از کوارک‌ تا کیهان‌، همراه با مطالب و مقالات جذاب علمی - آموزشی - ترویجی

به عشق فیزیک

در این وبلاگ مطالب، مقالات، فایل‌ها، تصاویر و ویدیوهای علمی - آموزشی - ترویجی مرتبط با دنیای فیزیک، ستاره‌شناسی و ریاضیات ارائه می‌شود.

نویسندگان
  • ۱
  • ۰

فرمی‌ لب


در شتاب‌گرهای ذرات، به وسیله ی میدان‌های مغناطیسی‌، ذرات باردار مانند پروتون‌‌ها و پادپروتون‌ها را در امتداد تونل‌ بزرگی شتاب می‌دهند تا به سرعت‌های بسیار بالایی، بسیار نزدیک به سرعت نور برسند. در این حال این ذرات انرژی زیادی به دست می‌آورند. سپس پروتون‌ها و پادپروتون‌ها را به صورت شاخ به شاخ به هم می‌کوبند (ویدیوی زیر را ببینید). از انرژی آزاد شده در این برخوردهای شدید، آبشاری از ذرات خلق می‌شود که در میان آن‌ها می‌توان رد پای تشکیل ذرات جدیدی مانند ذره‌ی هیگز را پیدا کرد.


دریافت
عنوان: دنیای ذرات زیر اتمی
حجم: 15.8 مگابایت

رد ذرات


ذرات خلق شده‌ی جدید با توجه به نوع‌ برهم‌کنش و جرم‌شان، معمولاً طول عمر کوتاهی دارند و خیلی زود به ذرات پایدارتر واپاشی می‌کنند. اما دانشمندان با مطالعه‌ی ردی که این ذرات در ماشین‌های عظیم آشکارساز از خود به جا می‌گذارند و با استفاده از ویژگی‌های فیزیکی منحصر به فردی که هر ذره دارد، مانند جرم، بار الکتریکی، اسپین، نوع واپاشی‌ها و ... آن‌ها را شناسایی می‌کنند.


CMS


به این ترتیب می‌توان شتاب‌گرهای ذرات را شبیه‌ساز‌های کوچکی از لحظه‌های نخستینِ انفجار بزرگ در نظر گرفت که ذرات بنیادین عالم از انرژی خالص در آن‌ها خلق می‌شوند و به دانشمندان این فرصت را می‌دهند تا در ژرف‌ترین ساختارهای هستی کاوش کنند.


CMB

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی